Over Bianca

Over Bianca

Vandaag, 04-05-2019 is een speciale dag voor het asiel Bianca associacao.

Het asiel “Bianca” kreeg op dit moment de Bronzen Medaille voor de Gemeentelijke Verdienste.

Het asiel werd vertegenwoordigd door twee bestuursleden, die op het podium gingen om de medaille in ontvangst te nemen.
Deze medaille is een validatie van het werk dat de organisatie, met de status van openbaar nut, gedurende haar hele bestaan heeft ontwikkeld.
Hartelijk dank aan alle vrijwilligers en medewerkers die dagelijks hun best doen voor het dierenwelzijn.
En natuurlijk bedankt aan Sesimbra City Hall voor deze erkenning.

Een fantastisch compliment voor zoveel inzet gedurende meerdere jaren.

 

 

Bianca is een liefdadigheidsinstelling voor dieren opgericht in 2002 in Sesimbra, Portugal.

Een paar jaar lang vechten we om honden en katten te redden van de straat zonder onderdak, en worden bij particulieren ondergebracht. Door onze inzet en hard werken hebben we in 2006 een geleend land gekregen waar we zo’n 20 honden konden houden, dat heeft zich al snel ontwikkelt en een aantal kennels zijn gebouwd. Snel hadden we 50 honden. Momenteel worden er ook katten onder gebracht.

Maar het blijft groeien, want we redden alledaagse dieren van de straten, mensen hebben ze achtergelaten in ons asiel, of worden in dozen voor de poort gezet, velen komen uit de kennel van de gemeente.

Omdat ons werk zo waardevol is, werd Bianca op 21 juni 2010 door de premier erkend als een organisatie van openbaar nut.

Op 1 juli 2015 gaf de burgemeester aan Bianca het land waar wij het onderdak hebben. Het is 10.987,00 m2.

Op 23 april 2019 werd Bianca bekroond met de medaille van gemeentelijke verdienste van de burgemeester van Sesimbra, als erkenning voor ons werk voor dierenwelzijn en volksgezondheid in de provincie Sesimbra.

Bianca Charity is een van de grootste dierenbeschermingsorganisatie in Portugal en heeft momenteel 350 honden en 50 katten.

Wij hebben een ruime ervaring met het herplaatsen van honden/katten in het buitenland, in Nederland, Duitsland, Zwitserland, Zweden en Denemarken. Al onze dieren vliegen na getest te zijn op mediterrane ziektes, met volledige vaccinaties, chip en Europees paspoort. Indien de leeftijd het toelaat worden alle honden en katten geneutraliseerd. Bovendien worden ze ontwormd en ontvlooid.

Een dierenarts controleert de hond voor de vlucht en als het nodig is wordt er eventueel een ingreep gedaan, zoals het reinigen van tanden, bijvoorbeeld.

De kosten van de adoptie van de dieren gaat volledig naar het asiel, waar het nodig is, om 400 dieren te voeren en de 50 nieuwe dieren maandelijks te laten vertrekken naar hun nieuwe baasjes.

Als we maandelijks 50 nieuwe dieren moeten redden, moeten we zoveel mogelijk gezinnen vinden om ruimte te vinden voor de nieuwe honden. Ons team is ook ervaren en zal het beste advies en ondersteuning geven aan de kandidaat-gezinnen. Het is immers belangrijk om tot een goede match met het gezin te komen en iedereen gelukkig te maken!

Uw steun is van harte welkom, ook met medicijnen, honden- en kattenvoer en donaties voor de rekeningen.

We hebben veel van onze honden herplaatst in gezinnen, we weten hoeveel liefde ze geven aan hun huisdieren.