Adoptie procedure

Voordat een dier naar Nederland komt.

Animals4adoption en de aangesloten vrijwilligers in het buitenland proberen altijd zo veel mogelijk te weten te komen over het karakter en de achtergrond van de honden en katten. Op deze manier komen we niet snel voor verrassingen te staan en bent u zo volledig mogelijk geïnformeerd. Ondanks de vaak slechte ervaringen die de dieren met mensen hebben gehad, blijken veel van deze dieren nog genoeg vertrouwen te bezitten en veel liefde te kunnen geven. Er wordt in het buitenland goed gekeken naar de honden en katten of zij qua gedrag adopteerbaar zijn. De honden worden geselecteerd op sociaal gedrag naar mens en dier. Alleen de dieren die aan de adoptieprocedure voldoen zult u op onze website zien.

Alle honden en katten die naar Nederland komen, gaan voordat zij reizen eerst naar een dierenarts. Ze krijgen een chip, de eerste inenting inclusief de rabiës inenting, ze worden ontvlooit en ontwormd. Ondanks het ontvlooien en ontwormen kan het voorkomen dat de honden bij aankomst in Nederland nog niet geheel vlo- teek en worm vrij zijn. Volwassen honden worden getest op Leishmaniose, Ehrlichiose, Babesiose en Dirofilaria(wat dit is, kunt u vinden bij informatie). Pups ouder dan 6 maanden worden getest.

Ook neutralisatie vindt plaats als de pup rond de 6 maanden is.

Katten worden getest op FIV/FELV. Vervolgens worden de honden en katten naar Nederland gevlogen om hier naar een opvanggezin te gaan of direct geadopteerd te worden.

Vanwege stijgende transportkosten en nieuwe wetgeving wijzigt de adoptiebijdrage per 1 november 2021.

Adoptie-tarieven:

Pups en Junioren tot 1 jaar                 € 395,–

Hond vanaf 1 jaar                               € 365,–.

Hond vanaf 3 jaar                               € 350,–

Hond vanaf 6 jaar                               € 325,–

Ouder dan 8 jaar                                 € 275,–

Katers/ poezen/kittens                        € 275,–

 

Hoe kunt u een adoptieprocedure beginnen van uw hond of kat naar keuze.

Wanneer u bij ons op de website een hond of kat ziet, of op een andere manier bekend wordt met de door ons aangeboden dieren, die u een nieuw huisje wilt geven, kunt u direct per email reageren. Op dat moment gaan wij navragen in het buitenland of de hond of kat nog beschikbaar is. Doordat de verschillende partijen waarmee wij werken ook samenwerken met andere organisaties, gebeurt het wel eens dat een hond of kat net door een andere organisatie is gereserveerd en bij ons nog de status ter adoptie heeft op de website. Zodra wij weten dat de hond of kat nog beschikbaar is sturen wij u aanvraag door aan één van onze bemiddelaars en die  neemt vervolgens contact met u op, dat kan via de e-mail of telefonisch. Er zal door de bemiddelaars erg goed gelet worden op het karakter van het dier en de situatie van het potentieel nieuwe thuis. Op deze manier proberen we een zo goed mogelijke combinatie tussen mens en dier te realiseren.

 

Het adoptie-traject:

Na het contact met de bemiddelaar en bij positieve uitslag wordt er contact met u opgenomen voor een huisbezoek.

Na het huisbezoek wordt definitief besloten of u de desbetreffende hond of kat wel of niet kan adopteren.

Bij definitief ja wordt de administratieve kant in werking gezet, het contract en de betaling.

Als contract en betaling rond zijn dan wordt de hond of kat op de eerst mogelijke beschikbare vlucht geboekt en reist af naar Nederland waar de hond of kat op het vliegveld door u wordt afgehaald als het om een directe adoptie gaat (er is altijd een medewerker van ons aanwezig op de luchthaven) Als het dier al in Nederland is dan wordt er een afspraak ingepland via de bemiddelaar/gastgezin om de hond of kat op te halen.

 

Nazorg.

Wanneer u uw nieuwe huisgenoot heeft opgehaald op de luchthaven of bij een gastgezin, zal de bemiddelaar in de eerste weken een aantal malen contact met u opnemen, u kunt dan bij de bemiddelaar terecht met al uw vragen. Ook na een jaar staan wij natuurlijk ter beschikking en kunt u altijd contact opnemen als u vragen heeft. Op deze manier proberen we u altijd de gelegenheid te geven vragen te stellen en kunnen wij ook het welzijn van de hond of kat volgen.

Adoptie-contract-Honden-NL-PUP

Adoptie-contract-Honden-Eng-PUP

Adoptie-contract-Honden-Eng

Adoptie-contract-Honden-NL

Adoptiecontract-Kat-NL

Adoptiecontract Kat-ENG